marți, 24 august 2021

Activități în teritoriu 21.08.2021

Agenția de Investiții, Societatea Ecologică ”BIOTICA”, Agenția Moldsilva, Asociația Ghizilor Cunoaștem situația reală din teritoriu pentru a veni cu măsuri de îmbunătățire a turismului intern și receptor în ariile naturale protejate, dar în complex cu potențialul turistic din zonele apropiate acestora. Mai întâi am vizitat Crama ”Tataru” de la Pitușca iar ulterior Rezervația Științifică ”Plaiul Faglui”. Fiecare poate afla ceva nou: https://invest.gov.md/ro http://www.bioticamoldova.org/ https://lower-dniester.org/ http://www.moldsilva.gov.md/pageview.php?l=ro&idc=180&t=/Fondul-forestier-national/Resursele-forestiere https://www.elenabalatel.com/?fbclid=IwAR1Du63Wmf8EFoIReZKQHoeqcb_tBarMly2AgTt_asrqkHMO8HvxeJcWZGM Aici o să vedeți cum se muncește. Da când privești doar pozele și filmulețele pare o distracție și voie bună, dar ele trebuie îmbinate dacă vrei să reușești. Trebuie să-ți placă ceea ce faci altfel este extrem de greu să reușești. Deci puteți vedea poze și filmulețe care arată și altă parte a întregului proces, nu doar cele selectate și frumoase, dar așa cum este în realitate.
Acum plecăm spre Rezervația ”Plaiul Fagului”. Am mai fost aici săptămâna trecuta, dar revenim pentru a înțelege mai bine situația și a lua decizii care să îmbunătățească înțelegerea dintre lucrătorii sectorului silvic și societatea civilă. Lucrurile trebuie să fie clare pentru toți. Iar ce este cu adevărat important este că avem nevoie să punem accent pe obținerea veniturilor din produsele nelemnoase și să putem tăia mai puțin pădurea. Această abordare care să fie prietenoasă cu mediul este posibilă, doar că trebuie de lucrat în această direcție și de identificat, dar cel mai important implementat mecanisme de finanțare noi care să permită dezvoltarea turismului în ariile naturale protejate.
Sper că este o informație utilă pentru DVS și a apărut interes de a vizita respectivele destinații. Sănătate. Vă cuprind strâns, călduros și cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu