vineri, 9 noiembrie 2018

ADA verificări situația actuală

Societatea Ecologică "BIOTICA"  în parteneriat cu EcoContact, cu suportul financiar al Programului de Cooperare Austriacă  lansează proiectul „Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar „Nistrul de Jos” (2017-2021)”. Proiectul are drept scop să asigure funcţionalitatea pe termen lung a Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” prin îmbunătăţirea condiţiilor de protecţie, măsurilor de adaptare şi rezilienţă la schimbările climatice a populaţiei din zonă. Deasemenea, proiectul vine în susiţinerea creării Parcului Naţional „Nistrul de Jos” şi valorificarea potenţialului turistic al acestuia.
Programul de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare sprijină țările din Africa, Asia, Europa de Sud Est și Est, precum și Caraibe în dezvoltarea lor durabilă. Agenția de Dezvoltare Austriacă (ADA), este unitatea operațională a programului.
Pregătirea materialului săditor pentru efectuarea plantărilor pe cele 15 ha din cadrul localității s. Popeasca, r. Ștefan Vodă.
Începutul plantărilor.














Rezervorul de apă din s. Cioburciu, r. Ștefan Vodă. Inițierea amenajării terenului aferent.




Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din centrul s. Cioburciu, care a fost finalizat pînă la construcția drumului.










Executarea lucrărilor în cadrul implementării Proiectului “Contribuție la reabilitarea zonei umede: proiect pilot pentru Nistrul Chior”, realizat în cadrul Programului de Suport (granturi) pentru proiecte mici oferite ONG-urilor în domeniul managementului integrat al resurselor de apă

s. Talmaza, r. Ştefan Vodă, lîngă staţia de pompare din r. Nistru.
Continuarea lucrărilor. Apa se pompează foarte greu pentru a putea instala porțile ecluzei.
Se mai fac lucrări de curățare a ieșirii din ecluză și totodată de îndreptare a taluzelor canalului.
Porțile ecluzei deja au fost aduse pentru a fi instalate.
În curînd și lucrările de finalizare a mecanismelor ecluzei.








Unele porțiuni cu apă din Nistrul Chior. Așa ar trebui să fie toți cei 42 km distanță. Să sperăm că vom reuși să vedem acest vis împlinit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu