vineri, 14 iulie 2023

07.07.2023 În teritoriu cu ghizii

În s. Cioburciu, r. Ștefan Vodă, la dl Vasile Șchiopu acasă. Lucrează peste hotare în Irlanda și vine doar din când în când acasă să se odihnească, dar iată ce frumusețe a început a face.
Pe drum am văzut mai multe cuiburi.
La mine.
Înălțimea Lomakin din s. Răscăieți, r. Ștefan Vodă.
La domnul Ion Cojocari acasă. Meșter popular care lucrează cu fierul.
Opa!!!
Mai departe pe aceiași stradă cu dl Ion încă un meșter popular dar deja care lucrează cu lemnul.
Toate pozele sunt făcute fără pregătire și arată așa cum este fără a încerca a îmbunătăți ceva. La muzeul din s. Răscăieți, amplasat în Casa de Cultură la etajul 2.
La punctul de vizualizare a naturii din s. Talmaza (belvedere). Mulțumim Agenției Austriece pentru Dezvolatare care a susținut cu 4 ani în urmă amenajarea acestei locații.
Deja la celălalt punct de vizualizare a naturii (belevedere) din s. Grădinița, r. Căușeni. Mulțumim SIDA pentru susținerea financiară pentru amenajare acestei locații. Ceia ce nu face și nu-și poate permite țara ne ajută să facem donatorii externi. Eu, siner mi-aș dori cu forțele proprii să facem amenajarea unor astfel de locații - oricum facem pentru noi. Dar mai avem mult de lucru pînă a înțelege că singurei ne facem ziua de mâine.
A fost o zi plină de emoții, discuții cu oameni care lucrează în această țară și pentru această țară. Care iubesc aceste meleaguri și le promovează. Le promovează nu doar aici în țară dar și peste hotare. A fost bucuria și plăcerea din partea mea să le arăt colegilor ce avem în doar câteva localități din Parcul Național ”Nistrul de Jos”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu