duminică, 23 mai 2021

ADA Biotica deplasare în teritoriu 21.05.2021

Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”


Proiect susţinut de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare

Informaţie  generală despre proiect
Obiectivul proiectului: Asigurarea funcționalității pe termen lung a Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos prin îmbunătățirea condițiilor pentru protecția acesteia, servicii ecosistemice îmbunătățite și contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice.
Rezultatele preconizate ale proiectului:
Rezultat preconizat 1. Realizarea măsurilor de adaptare climatică pentru sistemele de aprovizionare cu apă în satele Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos” asigurând accesul egal al femeilor și bărbaților și al grupurilor vulnerabile,
Rezultat preconizat 2. Consolidarea cadrului legal și instituțional pentru crearea parcului național”Nistrul de Jos”,
Rezultat preconizat 3. Dezvoltarea capacităților comunităților locale din regiunea Nistrului de Jos pentru adaptarea la schimbările climatice, conservarea naturii și managementul.
Rezultat preconizat 4. Management îmbunătăţit al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” prin evaluarea monetară a serviciilor ecosistemice, măsuri de conservare a biodiversităţii şi adaptare la schimbările climatice.selectate din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” prin împădurire pe ambele maluri ale Nistrului


La Copanca, r. Căușeni.
Ziua Internațională a Biodiversității (22.05.2021). Am menționat și despre 20 mai - Ziua mondială a albinelor. Noi muncim în teritoriu.

Desigur mesajul de bază a fost privind biodiversitatea din Zona Umedă de Importanță Internațională Ramsar ”Nistrul de Jos” și crearea Parcului Național ”Nistrul de Jos”.

 






Și cu elevii din clasele mai mari:




Mai departe în altă localitate.
La Răscăieți, r. Ștefan Vodă:













A fost util, interesant și am învățat și noi multe.
Vom continua procesul discuțiilor și instruirilor copiilor din liceele și gimnaziile din Zona Umedă de Importanță Internațională Ramsar ”Nistrul de Jos”.
Avem nevoie să lucrăm încă foarte mult în direcția conștientizării importanței ariilor naturale protejate, a biodiversității și protecției mediului. Iar copii sunt cei mai receptivi în acest sens.
Sănătate!
Vă cuprind strâns, călduros și cu drag, pe toți care preferă să muncească în teritorii atunci când este sărbătorită vre-un eveniment internațional sau mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu