duminică, 6 decembrie 2020

S.E. BIOTICA ADA plantări Cremenciug 05.12.2020

 Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”


Proiect susţinut de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare

Informaţie  generală despre proiect
Obiectivul proiectului: Asigurarea funcționalității pe termen lung a Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos prin îmbunătățirea condițiilor pentru protecția acesteia, servicii ecosistemice îmbunătățite și contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice.
Rezultatele preconizate ale proiectului:
Rezultat preconizat 1. Realizarea măsurilor de adaptare climatică pentru sistemele de aprovizionare cu apă în satele Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos” asigurând accesul egal al femeilor și bărbaților și al grupurilor vulnerabile,
Rezultat preconizat 2. Consolidarea cadrului legal și instituțional pentru crearea parcului național”Nistrul de Jos”,
Rezultat preconizat 3. Dezvoltarea capacităților comunităților locale din regiunea Nistrului de Jos pentru adaptarea la schimbările climatice, conservarea naturii și managementul.
Rezultat preconizat 4. Management îmbunătăţit al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” prin evaluarea monetară a serviciilor ecosistemice, măsuri de conservare a biodiversităţii şi adaptare la schimbările climatice selectate din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” prin împădurire pe ambele maluri ale Nistrului


Chiar din start totul a început neobișnuit.
Așa am ajuns la destinație, întrucât alt transport cu excepția tractorului ar fi imposibil să ajungă.
O experiență unică și da miros de lemene ca în sobă (care acolo și era) în interiorul respectivului mijloc de transport unde era destul de călduț.






Un ceai cald înainte de marele evenient.

Glod, și cam friguț, dar dispoziția la toți este bună și vrem să plantăm mult.



O succintă prezentare a situației din ultima perioadă.







După puțină istorie și o succintă instruire începe marele proces de plantare.

În final, vom avea cea mai mare plantare de-a lungul unul bazin acvatic din această mică țărișoară, desigur din ultimii 30 ani.



Destul de greu, dar toți muncesc bine organizați de parcă ar fi specialiști în plantări.










Cei mai buni voluntari în acțiune!


Gata. Suntem pe ultimile 300 metri.
Vre-o 15- 20 min și finalizăm plantarea de astăzi.


URA GATA!


Sper că aceste informații o să fie nu doar interesante pentru cei interesați de o activitate de plantare, dar  și utile în aspectul organizării unor astfel de activități și informării cu exemple clare, cum este corect de  promovat și replicat astfel de exemple, în special ce țin de protecția bazinelor acvatice în arii naturale protejate. 


O zi exrem de reușită care va rămîine în memoria tuturor participanților pentru todeauna.

Mulțumim tuturor pentru participare la acest eveniment, în cadrul căruia cu toții am demonstrat că un lucru făcut cu pasiune și dedicație chiar și în condiții grele, dar cu o echipă minunată se pot obține rezultate frumoase.

Eu am rămas plăcut surprins de activismul participanților. În astfel de situații crezi că poți realiza încă multe activități necesare și utile.

Sănătate. Vă cuprind strâns, călduros și cu drag!

Un comentariu:

  1. Mulțumim pentru intiativa și organizare. Multă inspirație pentru astfel de proiecte pe viitor. Împreună înverzim planeta!

    RăspundețiȘtergere