marți, 1 decembrie 2020

Schimb de experiență APIT

30.11.2020 

Util, necesar, important și foarte plăcut.

În această perioadă este extrem de important să reușim împărtășirea experienței între specialiști. Ghizii de la vinăriile care deja sunt cunoscute în toată lumea au avut parte de o experiență unică unde au reușit să vadă și să simtă abordarea extrem de diferită a unor ghizi cu experiență și dedicație la 3 vinării Leuntea Vin, MIMI și ASCONI. Apropo, toți ghizii au fost de nota 10+ deși au fost extrem de diferiți de la dl Dumitru Câsa care este proprietarul vinăriei și cunoaște personal orice detaliu cât de mic, pînă la ghizii de la MIMI și ASCONI pentru care a fi ghid nu înseamnă funcție sau lucru, dar familie, echipă și un viitor într-o companie unde fac ceea ce le place.

Vă spun sincer că pentru prima dată în Republica Moldova am văzut o astfel de atitudine a ghizilor, poate au vrut să impresioneze ghizii de la Cricova și să ofere ce știu și pot mai bine, sau au vrut să impresioneze, dar este cert că le-a reușit. Au venit cu o energetică pozitivă și cu detalii despre procesul tehnologic, dar și despre specificul lucrărilor pe parcursul relansării activității vinăriilor. Detalii importante care nu ai cum altfel să le cunoști decât în astfel de situații unde afli mai multe informații decât într-o excursie obișnuită.

Acest schimb de experiență este necesar în toate domeniile. Este bine fiecare specialist bun dintr-un domeniu să cunoască și să poată afla ceea ce fac colegii pentru a fi cei mai buni nu doar în țară, dar și în lume, iar medaliile și toate titlurile pe care le-au obținut vinurile noastre demonstrează că putem fi cei mai buni în lume.

Deci, reiterez că a fost o zi plină de informații noi, utile, interesante, captivante care a motivat fiecare din participanți să fie mai mun la locul lui de muncă.

Astfel, de activități trebuie continuate și preluate de reprezentanții altor domenii.

Și trebuie să spun, poate nu este clar din poze și filmulețe, dar curățenia impecabilă atât la producere, cît și interior, inclusiv terenul aferent este impresionantă.

Desigur, cel mai important este dedicația fiecărui muncitor la locul său de muncă care face fiecare vinărie în complexitatea sa și în aceste timpuri dificile să lucreze ca un ceas elvețian.

Dar presupun că deja ați reușit puțin să Vă plictisiți de citit și vreți să vedeți mai multe poze și filmulețe.

Prima vinărie a fost Leuntea Vin din s. Grădinița, r. Căușeni, iar excursia și degustarea a fost efectuată de proprietarul acesteia dl Dumitru Câsa.






































Sigur, am plecat mai departe spre Castel MIMI din s. Bulboaca, r. Anenii Noi.
Mai multe detalii: https://www.castelmimi.md/ro/
































































































O primire extraordinară la Castel MIMI!!!
Cu greu ne pornim mai departe la Vinăria ASCONI.
Mai multe detalii: https://asconi.md/

Prima zăpadă frumoasă și plăcută din acest an. Doar că puțin friguț.
Colegii de la vinărie au divizat grupul în două și fiecare ghid a preluat grupul său. Astfel, este mult mai relevant și pot fi adresate mai multe întrebări de către participanți. Dar și atenția ghidului care poate fi acordată participanților sigur este mult mai individuală.








































O zi din poveste.
Iar cel mai important că această poveste este la noi în Republica Moldova.
Trei vinării total diferite cu un specific propriu bine individualizat și pronunțat, cu produse calitative și bine poziționată pe o piață în concurență puternică pe tot globul pământesc. Dar, iată că în Republica Moldova vinificatorii cu multă dedicație, investiții și susținere din partea donatorilor externi reușesc să obțină succes. Cu o mică susținere din partea statului și a cetățenilor care să fie vizitatori și clienții produselor autohtone istoria de succes va continua.
Deci, le dorim succes colegilor și cât mai multe medalii binemeritate obținute în continuare!

Sănătate. Vă cuprind călduros și cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu