vineri, 23 octombrie 2020

Ce facem noi? Încotro?

 Eu Vă salut călduros!

http://madrm.gov.md/ro/content/2858

Chiar de dimineață.

Poți trece și să nu observi, dar cînd deja pe parcursul anilor, atunci cînd te duci la tomberon să arunci ce sa mai adunat la oficiu sau în fața acestuia cînd cineva ceva a aruncat în treacăt sau de mai de sus de fiecare dată văd aceiași.

M-am săturat să iau din tomberoane și să arunc la locul lor sticlele de plastic. Sigur nu mă bag în gunoi să stau acolo și chiar să fac curățenie că altfel se uită oamenii la mine ca la unul bolnav. Nu mă deranjează, dar nici efectul nu ar fi cel care ți-l dorești și anume să ajungă în capul unora mai ușor că nu este greu să faci maxim 10 pași pentru a arunca gunoiul acolo unde trebuie.

Mda....

Și noi vrem să trăim bine.

Da, toți sunt de vină și președintele țării, și primarul localității și conducerea oricare ar fi ea, mai puțin acei care critică și aruncă gunoiul nu cum trebuie sau chiar peste fereastră.

BĂI!!!!! Da cum să trăiești bine dacă elementarul nu faci.

Deja toți care mă cunosc mai bine știu unde trăiesc, cum, ce fac și pot să Vă zic că au de toate și poate chiar puțin mai mult, acei care muncesc și sunt responsabili, mai puțin critică și își răsuflecă mînecile să facă ceva chiar dacă nu este lucrul lor și fac activități în locul altora.

Dar, este corect fiecare să-și facă lucrul său de care este responsabil, iar fiecare cetățean este responsabil să aibă grijă elementară de gunoiul pe care-l produce.

Așa că oricine va distribui acest mesaj pentru a arăta că lucrurile simple trebuiesc făcute și de ele depinde viitorul nostru eu Vă spun un mulțumesc mare.

Chiar și cîteva poze care arată foarte clar situația poate va ajunge la unii din cei cărora nu le pasă de viața lor a copiilor lor și cu atît mai mult a celor din jur. Cu așa o abordare nu putem trăi bine oameni buni. 

Trebuie să ne schimbăm, să facem observație la cei iresponsabili, să cerem să fie sancționați cei care u au bunul simț. Desigur să ne implicăm și să explicăm cu responsabilitate și adecvat contingentului ca să le fie mai clar.

Mda...

Gata.

Așa noi înțelegem Săptămâna Ecologică Europeană (http://www.mediu.gov.md/ro/content/s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2na-verde-european%C4%83)




Sănătate. 

Vă cuprind călduros și cu drag pe toți cei care sunt responsabili!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu