http://idep.md/new/2018/11/26/conferinta-imbunatatirea-conexiunii-rutiere-a-rm-la-reteaua-internationala-de-transport/
Multumim tuturor participanților conferinței și în special vorbitorilor, printre care: Administrația de Stat a Drumurilor, șef serviciu planificare, Pașa Iurie; Universtiatea Tehnică din Moldova, Facultatea Urbanism și Arhitectură, decan, Bejan Sergiu; Camera de Comerț și Industrie din RM, președinte, Sergiu Harea; Asociaţia Profesională de Drumuri şi Poduri din România, directorul de comunicare, Nicolae Popovici; Institutul pentru Creșterea Economică, CEO, Basil Nikas; Institutul de Proiectări, șef departament, Andrei Cuculescu; Dan Nuțiu, președinte, Asociația Investorilor Români în RM; Uniunea Transportatorilor și Drumarilor, vice-președinte, Tudor Rusu; Moldova vrea autostrada, vicepreședinte, Dobrincu Dorin; Împreună pentru A8, președinte, Ionel Apostol;
Asociația Dezvoltarea Turismului din Moldova, președinte, Viorel Miron; Consiliului raional Ungheni, vicepreședinte, Alexandru Brânză; Congresul Autorităților Locale din Moldova, coordonator de programe, Alexandru Morcov; Academia de Știină a Moldovei, Vicepreședinte, Mihai Vieru; Universitaea Tehnică a Moldovei, prorector, Bernic Mircea Pavel; doctor conferențiar, Vasile Maxim; Nouconst, director, Scorobogatco Vadim; Grada Logistic, director, Belescu Vitalie.
Asociația Dezvoltarea Turismului din Moldova, președinte, Viorel Miron; Consiliului raional Ungheni, vicepreședinte, Alexandru Brânză; Congresul Autorităților Locale din Moldova, coordonator de programe, Alexandru Morcov; Academia de Știină a Moldovei, Vicepreședinte, Mihai Vieru; Universitaea Tehnică a Moldovei, prorector, Bernic Mircea Pavel; doctor conferențiar, Vasile Maxim; Nouconst, director, Scorobogatco Vadim; Grada Logistic, director, Belescu Vitalie.
Un mare mulțumesc tuturor partenerilor și co-organizatorilor conferinței fără de care evenimentul nu ar fi avut loc:
Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitectură, Bejan Sergiu;
Asociația Patronală a Industriei Turismului, președinte, Gabriel Mărgineanu și Elena Mărgineanu;
Asociația Dezvoltarea Turismului din Moldova, președinte, Viorel Miron;
Media Meridian Grup, președinte, Tutunaru Veaceaslav și Alex Nistiriuc;
Renașterea Rurală, director, Silvian Răcilă;
EcoContact, director, Rodica Iordanov;
Conferința Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport din data de 7 decembrie 2018. Organizatori 6 ONG-uri în parteneriat cu Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitectură: IDEP Moldova, EcoContact, Asociația Patronală a Industriei Turismului, Media Grup Meridian, Renașterea Rurală, Asociația de Dezvoltare a Turismului. Scopul conferinței: Conștientizarea importanței îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport cu consultarea tuturor părților implicate pentru includerea în prioritățile regionale. Obiectivul conferinței: O1 – Consultarea a peste 200 cetățeni în cadrul conferinței îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport; O2 – Conștientizarea necesității tuturor părților implicate de a susține importanța îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport pentru întreaga regiune. Rezultatul: Conștientizarea importanței potențialului și beneficiilor economice a îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport. Impactul: Aprofundarea relațiilor și legăturilor inter-regionale ce vor permite o coeziune sporită în domeniul social, economic, cultural, cât și debutul inițiativelor comune pentru suport european multidimensional extins. Participanții la această conferință vor fi reprezentanți din R.Moldova, România și alte țări Europene: mediul academic, reprezentanți misiuni diplomatice și organizații susținere tehnică, reprezentanți ai organizațiilor profesionale, reprezentanți Autorități Publice, primari, reprezentanți ai sistemului financiar – bancar, reprezentanți ministere de profil, activiști civici, agenți economici. Ne propunem în perioada următoare să consultăm cu toți participanții un Apel al Societății Civile și participanților Conferința Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport din data de 7 decembrie 2018 pentru a crea condiții ca acest proiect să se realizeze în anumită perioadă de timp.
Organizatori 6 ONG-uri în parteneriat cu Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitectură:
IDEP Moldova, EcoContact, Asociația Patronală a Industriei Turismului, Media Grup Meridian, Renașterea Rurală, Asociația de Dezvoltare a Turismului.
Locația: sala expoziție Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitectură, între 9:00-18:00 pentru 200 persoane.
Scop: Conștientizarea importanței îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport cu consultarea tuturor părților implicate pentru includerea în prioritățile regionale.
Obiectivul conferinței: O1 – Consultarea a peste 200 cetățeni în cadrul conferinței îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport; O2 – Conștientizarea necesității tuturor părților implicate de a susține importanța îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport pentru întreaga regiune.
Rezultatul: Conștientizarea importanței potențialului și beneficiilor economice a îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport.
Impactul: Aprofundarea relațiilor și legăturilor inter-regionale ce vor permite o coeziune sporită în domeniul social, economic, cultural, cât și debutul inițiativelor comune pentru suport european multidimensional extins.
Participanții la această conferință vor fi reprezentanți din R.Moldova, România și alte țări Europene: mediul academic, reprezentanți misiuni diplomatice și organizații susținere tehnică, reprezentanți ai organizațiilor profesionale, reprezentanți Autorități Publice, primari, reprezentanți ai sistemului financiar – bancar, reprezentanți ministere de profil, activiști civici, agenți economici.
Ne propunem în perioada următoare să consultăm cu toți participanții un Apel al Societății Civile și participanților Conferința Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport din data de 7 decembrie 2018 pentru a crea condiții ca acest proiect să se realizeze în anumită perioadă de timp.
http://idep.md/new/2018/12/07/7-decembrie-2018-a-avut-loc-conferinta-imbunatatirea-conexiunii-rutiere-a-rm-la-reteaua-internationala-de-transport/
https://chamber.md/cci-a-rm-a-participat-la-conferinta-imbunatatirea-conexiunii-rutiere-a-rm-la-reteaua-internationala-de-transport/
Vineri, 7 decembrie curent, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a participat la Conferința: ”Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport”, organizată la Chișinău cu scopul conștientizării importanței îmbunătățirii conexiunii rutiere a țării noastre.
Președintele CCI a RM a vorbit despre importanța fluidizării traficului internațional de mărfuri și pasageri, ținând cont de faptul că transporturile constituie un sector economic- cheie, care trebuie să genereze dezvoltarea economică a țării, implicit, crearea locurilor de muncă și facilitarea comerțului internațional.
Totodată, Sergiu Harea a specificat care este rolul Camerei de Comerț și Industrei în susținerea mediului de afaceri și în special în contextul modernizării politicilor de transport rutier național și internațional.
”Transportul rutier cuprinde cea mai mare parte a comerţului din țara noastră, determinând sistemul rutier şi punctele de trecere a frontierei terestre drept cele mai importante componente ale coridoarelor comerciale ale Moldovei. În acest context, pentru facilitarea comerțului international, trebuie dezvoltată o infrastructură eficientă de transport, precum şi asigurate condiţii pentru reducerea costurilor serviciilor de logistică şi sporirea competitivităţii afacerilor. De asemenea, CCI ca organizație ce reprezintă mediul de afaceri din Moldova, acordă sprijinul necesar pentru evaluarea eficienței coridoarelor comerciale, identificarea soluţiilor practice în vederea reducerii costurilor de afaceri şi, mai ales, creşterii competitivităţii produselor moldoveneşti pe piaţa internaţională”, a mai specificat președintele instituției camerale.
Conferința a fost organizată de Universitatea Tehnică, Facultatea Urbanism și Arhitecturăm, în parteneriat cu IDEP Moldova, EcoContact, Asociația Patronală a Industriei Turismului, Media Grup Meridian, Renașterea Rurală și Asociația de Dezvoltare a Turismului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu