marți, 4 decembrie 2018

Apele Moldovei Biotica ADA 03-04.12.2018

Executarea lucrărilor în cadrul implementării Proiectului “Contribuție la reabilitarea zonei umede: proiect pilot pentru Nistrul Chior”, realizat în cadrul Programului de Suport (granturi) pentru proiecte mici oferite ONG-urilor în domeniul managementului integrat al resurselor de apă

Aducem mulțumiri donatorilor SDC-ADA pentru finanțarea proiectului ”Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” prin intermediul Programului de Suport (granturi) pentru proiecte mici oferite ONG-urilor în domeniul managementului integrat al resurselor de apă.


Lucrările efectuate din cofinanțarea acumulată de la agenții economici din s. Talmaza, r. Ștefan Vodă.
Se muncește pînă tîrziu.
Au fost acumulate 40 mii lei de la agenții economici din s. Talmaza, r. Ștefan Vodă și 30 mii lei de la primăria s. Grădinița, r. Căușeni.
Urmează să acumulăm suplimentar mijloace bănești de la agenții economici din ambele localități (Talmaza și Grădinița) pentru a asigura continuarea lucrărilor pînă la alocarea mijloacelor bănești din partea consiliului raional Ștefan Vodă.
Rezultatele intermediare sunt mult peste așteptările noastre, dar și a multor localnici. Ei nici pînă acum nu cred că ceea ce se promite se face. Totuși, mobilizarea localnicilor pentru asigurarea cofinanțării este extrem de dificilă. În discuții este mult mai simplu, iar cînd să dea banii este ETREM DE GREU (aproape de imposibil).
Aceste lucrări de înlăturare a îndiguirilor și podurilor ilegale construite peste Nistrul Chior a făcut ca să pierdem cea mai mare bogăție naturală în zona Nistrului Inferior. 
Sperăm că vom reuși cu eforturi comune și bineînțeles în mod prioritar cu susținerea donatorilor, să revitalizăm albia veche a r. Nistru din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu