joi, 25 iulie 2013

Deplasare pentru coordonarea activităților cu APL

24.07.2013
Deplasare pentru coordonarea cu primarii localităților din Zona umedă Ramsar Nistrul de Jos, a teritoriilor care urmează să fie împădurite sau efectuate lucrări de reconstrucție.

Credeți că am selectat terenurile care trebuiesc împădurite și reconstruite, am desfășurat licitația și am desemnat cîștigătorul care va efectua lucrările așa cum vrem?
Nu este chiar așa!

În cadrul proiectului ”Îmbunătățirea managementului resurselor acvatice și protecția ecosistemelor asociate cu apa în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”, finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare și implementat de Societatea Ecologică ”BIOTICA”, lucrurile privind implementarea activităților satu cam așa:
1. Selectarea celor mai corespunzătoare locuri pentru reconstrucție și împădurire de pe malurile drept și stîng ale Nistrului, de către cei mai buni specialiști din Republică (ICAS - Institutul de Cercetări și Amenajări în Silvicultură);
2. Determinarea lucrărilor concrete pentru fiecare parcelă în parte;
3. Coordonarea cu primăriile beneficiare de implementarea proiectului, din toate locurile selectate a celor care după efectuarea lucrărilor respective vor putea fi păstrate fiind protejate de la distrugere de către cetățeni sau în cazul pășunatului de către animale.
4. Individualizarea acelor terenuri care după efectuarea lucrărilor vor asigura valorificarea cea mai corespunzătoare a investițiilor finanțatorului și sustenabilitatea în timp, indiferent de doleanțele noastre, a finanțatorului, a APL etc., dar în primul rînd ținînd cont de posibilitățile noastre și situația reală în teritoriu.
 
Coordonarea tuturor aspectelor cu viceprimarul satului Talmaza și inginerul cadastral.





 Coordonarea tuturor aspectelor cu inginerul cadastral al satului Cioburciu.

  
Coordonarea tuturor aspectelor cu primarul și inginerul cadastral al satului Răscăieți.



Coordonarea majorității aspectelor cu primarul și inginerul cadastral al satului Olănești.


  
Coordonarea majorității aspectelor cu inginerul cadastral al satului Crocmaz.

  
  Coordonarea unor aspecte importante cu inginerul cadastral al satului Purcari.


 O zi grea cu prea multe discuții, comentarii, semnări a documentelor necesare pentru diferite activități, care în final poate fi considerată, în principiu reușită.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu