marți, 9 august 2022

ADA Activități de informare în teritoriu

Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”


Proiect susţinut de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare

Informaţie  generală despre proiect
Obiectivul proiectului: Asigurarea funcționalității pe termen lung a Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos prin îmbunătățirea condițiilor pentru protecția acesteia, servicii ecosistemice îmbunătățite și contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice.
Rezultatele preconizate ale proiectului:
Rezultat preconizat 1. Realizarea măsurilor de adaptare climatică pentru sistemele de aprovizionare cu apă în satele Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos” asigurând accesul egal al femeilor și bărbaților și al grupurilor vulnerabile,
Rezultat preconizat 2. Consolidarea cadrului legal și instituțional pentru crearea parcului național”Nistrul de Jos”,
Rezultat preconizat 3. Dezvoltarea capacităților comunităților locale din regiunea Nistrului de Jos pentru adaptarea la schimbările climatice, conservarea naturii și managementul.
Rezultat preconizat 4. Management îmbunătăţit al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” prin evaluarea monetară a serviciilor ecosistemice, măsuri de conservare a biodiversităţii şi adaptare la schimbările climatice.selectate din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” prin împădurire pe ambele maluri ale Nistrului
La fiecare lucrare de infrastructură venim să asigurăm informarea privind parcursul executării. Atfel să se vadă de la ce s-a pornit și cum arată în final lucrarea. La fel, să fie clar în ce proiect, donatorul, executorul și alte informații relevante.
La Popeasca am fost și la instalarea panourilor fotovoltaice de 10kv pentru întreprinderea muncicipală care să asigure diminuarea cheltuielilor de mentenanță a sistemului de aprovizionare cu apă. Mai independenți și mai eficienți.
Mai departe alte activități la Ștefan Vodă
Avem în țară mulți oameni care indiferent de ceia ce fac departe de casă în alte țări, totuși investesc acasă. Iată un exemplu din s. Cioburciu, r. Ștefan Vodă. Dacă nu vedeam nu aș fi crezut că cineva poate investi atât de mult într-o localitate rurală. Credeam că doar eu sunt puțin plecat cu pluta.
BRAVO Costel Morari (https://www.facebook.com/natalia.morari.16)
Costel are iaz, pădure, puțin teren agricol, o mică livadă și mai vrea să procure 4 ha și să mai sădească pădure. Cum? Eu zic că este super tare, mai ales când am aflat cât deja a investit și cât planifică să mai investească. Mergem mai departe. La mine la Cioburciu.
Am mai fost și prin alte locații. A fost o zi cu multe activități și surprize plăcute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu