duminică, 5 iulie 2020

Renașterea Rurală

Ieri, 04 iulie 2020, membrii AO Renaşterea Rurală, în parteneriat cu AO Parcurile Viitorului, au petrecut în satul Cioburciu, rn. Ștefan-Voda, primul seminar din ciclul de seminare prevăzute a fi organizate în cadrul proiectului "Crearea Centrului multifuncțional de dezvoltare din Zona Ramsar "Nistru de Jos". În cadrul acestui proiect ne propunem implementarea unui șir de obiective, cum ar fi, montarea sistemelor solare pentru încălzirea apei calde (pasiv/activ), sistemului fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, schimbarea geamurilor, modernizarea intrării, prin instalarea pandus-ului, ți barelor în camerele de baie, pentru persoanele cu nevoi speciale. Ne mai propunem, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova, să dezvoltăm conceptul de dezvoltare a trei trasee turistice în zona respectivă.
Pentru început am prezentat oaspeților colectorul de tip activ, pentru încălzirea apei, instalat deja și am vorbit atât despre sursele alternative de energie, cât și despre procesul de selectare a deșeurilor casnice, grație faptului că, la 30.06.20, Centrul a primit, în cadrul proiectului dat, patru tomberoane pentru deșeuri.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului "Crearea Centrului multifuncțional „Dezvoltare durabilă pentru Zona Ramsar „Nistrul de Jos" care este realizat de A.O. ”Renaşterea Rurală” în parteneriat cu A.O. ”Parcurile Viitorului” și Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”, gestionat de AO EcoContact cu suportul financiar al Guvernului Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau), în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei. Partener media al proiectului postul de radio EcoFM#Suedia #PGM #cetateniactivi #EcoContact







Oamenii au ascultat cu interes și au avut mai multe întrebări.
Este nevoie de mai multe astfel de întîlniri cu cetățenii unde să se discute subiecte privind gestionarea deșeurilor, eficiența energetică și managementul ariilor naturale protejate.
Fără astfel de discuții avem o stagnare a interesului și activismului oamenilor din localități. Ei așteaptă altcineva să vină să le hotărască problemele.
Iar cel mai important este să vii cu exemple foarte clare care să demonstreze că nu sunt atît de dificil de a fi aplicate.
Adăugați o legendă
Adăugați o legendă


A fost bine, interesant și util.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu