joi, 14 februarie 2019

MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ



Deplasare la Odessa.
Discuții, negocieri și rezultate frumoase.
Doar înainte pentru AUTOSTRADĂ!

Societatea Ecologică ”BIOTICA” și Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova consideră prioritară construcția Autostrăzii Ungheni - Chișinău - Odessa pentru asigurarea continuității Autostrăzii Tîrgu Mureș - Iași - Ungheni și dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere din Republica Moldova.
Susținem activitatea Asociației ”MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ” din Republica Moldova în calitate de inițiativă cu adevărat importantă pentru viitorul europen al țării.

Grupul de lucru organizat de IDEP MoldovaMoldova a avut întrevederi cu președintele regiunii Odessa, dnl Анатолий Урбанский. Scopul acestei întrevederi a fost validarea necesității extinderii autostrăzii Tărgu-Mureș - Iași - Ungheni pănă la Chișinău și Odessa. 
Continuarea coridorului rutier de infrastructură modernă TEN-T (autostradă A8) până la Ungheni-Chișinău-Odessa vor impacta pozitiv alocarea bugetului autostrăzii Tărgu-Mureș - Iași - Ungheni până la Chișinău și Odessa. Este o construcție interdependentă a unui întreg coridor de infrastructură de importanță PanEuropeană ce va motiva părțile implicate (inclusiv partenerii din cadrul structurilor de finanțare) să ofere o prioritate net superioară acestei autostrăzi Tărgu-Mureș - Iași - Ungheni pănă la Chișinău și Odessa.
Împreună cu colegii din cadrul Moldova vrea Autostradă - Chișinău și Moldova vrea autostrada România, împreună cu noii colegi din Ucraina vom merge împreună la Bruxelles, București și Washington pentru a prezenta Autostrada spre Vest într-un context european mai larg în ce ține și de politica de vecinătate a UE.
Proiectele majore de infrastructură pentru a fi finanțate de structurile financiare urmează să fie bancabile, pentru autostrada Chișinău-Ungheni, acest obiectiv ar putea fi obținut prin extinderea numărului de beneficiari și coridorului important de transport mărfuri de pe tronsonul Chișinău-Odessa(populația regiunii Odessa aproximativ 2,4 mln oameni).
În următoarele zile noi vom primi scrisoare de susținere a inițiativei de la președintele regiunii Odessa, dnl Анатолий Урбанский, totodată aderarea la acest grup de lucru larg și a organizațiilor societății civile din Ucraina, România și Republica Moldova, fiind susținuți de autoritățile publice locale, județe și EuroRegiuni, va crea un precedent de practici trans-naționale (precum și succesul organizațiilor din România Moldova vrea autostrada Asociația Pro Infrastructură și Împreună pentru A8) de cooperare pe baza inițiativelor de jos în sus dintre sectorul asociativ și autorități centrale pentru beneficiile populației fiind susținut de toate părțile implicate.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos şi interior


Este posibil ca imaginea să conţină: Calestru IurieEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Gabriel Margineanu, Calestru Iurie şi Vladimir  Ursu, oameni în picioare


Doar împreună vom reuși!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu