sâmbătă, 26 august 2017

GEF_BIOTICA_2017

Proiectul “Informarea populaţiei în scopul consolidării managementului în Zona Ramsar „Nistrul de Jos””

http://sgpmoldova.org

Utilaj achiziționat pentru formarea biomasei din masa lemnoasă s. Popeasca r. Ștefan Vodă.
Aprovizionarea cu biomasă de producție proprie a cazangeriilor grădiniței și școlii este cea mai bună soluție pentru colectivitatea locală, inclusiv bugetul primăriei dar și a grădiniței și școlii. Totodată acesta este un foarte bun exemplu de mărire a independenței energetice pentru mai multe localități din Republica Moldova care să asigure și un mediu mai curat.









Totodată conform solicitărilor din teritoriu, se planifică ca în s. Popeasca să se asigure valorificarea biomasei din masa lemnoasă proprie.  Deoarece este o localitate cu una din cele mai mari suprafețe silvice proprii din țară și în fiecare este o cantitate foarte mare de deșeuri vegetale care în cea mai mare parte se ard în locurile unde se fac curățările sau tăierile, cea mai bună soluție pentru colectivitatea locală, inclusiv bugetul primăriei dar și a grădiniței și școlii o va constitui aprovizionarea cu biomasă de producție proprie a cazangeriilor grădiniței și școlii. 
Astfel, au fost achiziționate si transmise Primăriei Popeasca Tocător model PIRBA cu transportarea până la beneficiar, Utilaj de transmisie de la tractor la tocător, Ferestrău pe benzină, Saci 3000 buc pentru a fi folosite ulterior în scopurile menționat mai sus.

Așa lucrează tocătorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu