vineri, 4 noiembrie 2016

ADA_verificare_plantări_02.11.2016

Proiectul: “Activităţi de asigurare a durabilităţii pentru ecosistemele priacvatice în Zona Ramsar “Nistrul de Jos””, finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de Societatea Ecologică “BIOTICA”


Obiectivul pe termen lung al proiectului: A contribui la gestionarea resurselor de apă pentru a reduce riscurile de mediu în favoarea unei abordări ecosistemice şi dezvoltării durabile, în conformitate cu Strategia Națională de Aprovizionare cu Apă și Canalizare și Programul Național pentru crearea Rețelei Ecologice Naționale.

Scopul proiectului: Implementarea activităţilor de îmbunătățire a viabilității, pentru ecosistemele acvatice, în Zona Umedă Ramsar "Nistrul de Jos".

Rezultatele preconizate ale proiectului:

Rezultatul preconizat 4. Îmbunătățită calitatatea mediului în teritoriul nucleu a Luncii Talmaza din Zona de Importanță Internațională Ramsar și a cordoanelor de protectie a malurilor r. Nistru în partea transnistreană a site-ului Ramsar "Nistrul de Jos" (prin plantarea vegetaţiei forestiere).

Pregătirea terenului pentru plantări:




Rîndul cu copăceii de stejar:





A fost un an foarte secetos , chiar și după multe ploi mai sunt încă niște crăpături în sol. Desigur că mulți puieți nu au rezistat și va trebui acum în toamnă sau cel tîrziu în primăvară să se facă completări.






 Încă trei terenuri pregătite pentru a fi cultivate și doar după aceasta se va planta.











În general lucrările au decurs anevoios, mai greu și mai puțin calitativ decît ne-am așteptat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu