Proiectul ”Promovarea exemplelor de conlucrare strategică dintre principalii actori locali în soluționarea problemelor de mediu în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos””
implementat de Societatea Ecologică ”BIOTICA”
în cadrul Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD
Perioada de implementare a proiectului: februarie 2020-februarie 2021.
Regiunea de implementare a proiectului: 13 localități din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” din raionale Ștefan-Vodă și Căușeni.
Obiectivul primar al proiectului este contribuirea la conservarea peisajului local prin implicarea principalilor actori în soluționarea problemelor locale.
Obiectiv 1. Contribuirea la conservarea peisajului local prin activități de împădurire și amenajare a unui punct de vizualizare a naturii în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”
Obiectiv 2. Creșterea gradului de conștientizare a actorilor locali prin implicarea acestora în activități practice.
În cadrul proiectului sunt planificate mai multe activități practice, una din ele este amenajarea unui punct de vizualizare a naturii în s. Răscăieți , r. Ștefan Vodă.
Se preconizează plantarea a cca. 4 ha în fâșiile de protecție a apelor de-a lungul Nistrului Chior în satele Talmaza (r. Ștefan-Vodă), Copanca și Grădinița (r. Căușeni) unde acestea lipsesc. Aceste fâșii sunt importante pentru mediu și pentru populația locală și trebuie să existe în conformitate cu legislația în vigoare.
Au fost efectuate deja plantările în s. Copanca, r. Căușeni, iar acum s-a finalizat plantarea primului sector de teren din s. Talmaza, r. Ștefan Vodă. Mai avem puțin și finalizăm totul în acest proiect cu activități de plantare a fîșiilor forestiere de protecție a Nistrului Chior (Orb) - albia veche a r. Nistru.
Lucrare făcută calitativ beneficiind de condiții meteo favorabile pentru plantări.
Avem nevoie încă de o săptămână de timp frumos să finalizăm toate activitățile de plantare planificate pentru acest an.
Alte detalii importante vor urma.
Sănătate. Vă cuprind strîns, călduros și cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu