Proiectul: “Activităţi de asigurare a durabilităţii pentru ecosistemele priacvatice în Zona Ramsar “Nistrul de Jos””, finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de Societatea Ecologică “BIOTICA”
Obiectivul pe termen lung al proiectului: A contribui la gestionarea resurselor de apă pentru a reduce riscurile de mediu în favoarea unei abordări ecosistemice şi dezvoltării durabile, în conformitate cu Strategia Națională de Aprovizionare cu Apă și Canalizare și Programul Național pentru crearea Rețelei Ecologice Naționale.
Scopul proiectului: Implementarea activităţilor de îmbunătățire a viabilității, pentru ecosistemele acvatice, în Zona Umedă Ramsar "Nistrul de Jos".
Rezultatele preconizate ale proiectului:
Rezultatul preconizat 2. Vulnerabilitatea satului Cioburciu se va diminua şi va fi protejat de pierderile cauzate de inundații.
s. Palanca, raionul Ștefan Vodă (Întrunirea reprezentanților din domeniul mediului responsabili de componentul ape din Ucraina și Republica Moldova).
Evenement dedicat Zilei Mondiale a Apei
Un alt eveniment important consacrat Zilei Mondiale a Apei, a avut loc în satul Palanca r-nul Ștefan Vodă. Agenția „Apele Moldovei" a organizat o întrevedere cu parteneri Ucrainei pentru a pune în discuție realizarea prevederilor programului de monitoring comun și schimbului de date privind apele, râurile amplasate în zona de frontieră Republica Moldova - regiunea Odesa (Ucraina). (http://www.apelemoldovei.gov.md/libview.php?l=ro&idc=108&id=803)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu