Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova consideră absolut necesară asigurarea transparenței în activitatea pe care o desfășoară, dar cere această atitudine responsabilă și de la alții.
Totul pare a fi bine, dar iată că autoritățile publice din Republica Moldova mai rămîn ancorate adînc în trecut.
Vrem colaborare între societatea civilă și autoritățile publice ea este doar cînd au nevoie autoritățile publice și doar în interesele conducerii autorităților publice sau însățâși a imaginii autorităților publice.
Vom putea depăși această situație, cred că în timpul apropiat de 2- 3 ani de zile puțin probabil.
Venim cu un exemplu elocvent cînd se încearcă a arăta ceea ce se dorește, nu ceea ce este în realitate.
Trist.
Acum să-mi spună cineva cu referire la prevederile legislației dacă un organ de control poate să efectuieze controlul unui alt obiect decît cel care intră în competența proprie?
Unicul răspuns ferm și legal este că fiecare organ cu funcții de control este în drept să efectuieze controlul în limita competențelor. Aceasta înseamnă că Agenția Turismului sau oricare altă autoritate publică abilitată cu funcții de control urmează să controleze doar ceea ce ține de competența sa, iar în acest caz este vorba despre condițiile de licențiere în domeniul turismului și nu a datelor personale care nu sunt în drept să le verifice.
Dar poate că controalele se fac nu pentru a veni cu recomandări de a îmbunătăți activitatea celor care desfășoară activitatea de întreprinzător în domeniul turismului, dar pentru a mima muncă asiduă și a înlătura subiecții nedoriți...
Ceea ce este important și contează cu adevărat că noi lucrăm ca voluntari și schimbăm situația în fiecare zi cîte puțin, atunci cînd punem presiune pe cei care stau și așteaptă ziua de mîiine să fie mai bună fără a face ceva pentru aceasta.
Revenim cu detalii.
Interesant, dupa cele scrise reiesa ca nici avovocat nu poti avea..
RăspundețiȘtergere