Idei, opinii, propuneri, sugestii care să fie exprimate în limita posibilităților, pentru a schimba în bine orice este susceptibil acestei schimbări. Tot timpul a existat loc pentru mai bine. Poate acest loc este rezervat pentru noi?
marți, 29 martie 2022
29.03.2022 Ștefan Vodă
Conferința desfășurată pentru totalizarea acțiunilor cultural-educative dedicate Zilei Mondiale a Apei din raionul Ștefan Vodă în perioada 18-25 martie 2022
duminică, 27 martie 2022
27.03.2022 Gânduri de seară
După o zi frumoasă și bună când am reușit să fac totul ce mi-am propus, seara am văzut ce se face în jur.
Cem mai interesant că ieri după saluvrizare șii plantare m-a sunat un primar și până a-mi spune ceva eu iam zis să vadă ce face cu gospodarii care numai ce făceau curat și ardeau chiar în drum vegetația strânsă.
La care dumnealui a spus că luni face o adunare cu sătenii și pune anunțuri prin tot satul.
Păi iată că în unele cazuri anunțurile pot veni cam târzior.
În general consider că incendiile ținând cont cît de multe și dese sunt și care este suprafața țării unde avem astfel de situații sunt mai multe provocate intenționat decât din neatenție.
La fel, înțeleg că cât nu aș planta și mă refer la suprafețe mari pe care le-am reușit să le plantez eu, prietenii, colegii și în special organizația în care muncesc, cu așa o abordare nu reușim să venim cu soluții care să schimbe situația în aspect pozitiv.
Cel mai grav este că nu avem situații când oamenii se implică direct și cu localitatea cumva intervin. Toți și oriunde așteaptă pompierii.
Fiecare stă la el în casă și nu avem cum să-l scoatem. Nu este problema că fiecare nu are habar de ceia ce se întâmplă în afara ogrăzii lui, iar în unele cazuri chiar în ogradă...
Nu arde în țară pajiștea, vegetația uscată sau stuful. În țară ardem noi și privim distanțat la aceasta. Iar dacă ne-a adus aici pandemia sau toate împreună când fiecare își caută de grijile proprii să ne gândim fiecare în sinea lui, că în stat nu are cine.
Dar să vedem ce și cum fără multe comentarii.
sâmbătă, 26 martie 2022
26.03.2022 Fiecare ar putea face la fel și chiar mai bine
În final s-a primit bine, dar hai să vedem cum a fost.
În special filmulețele.
Evident că mai bine să nu să se facă gunoi, dar dacă deja este, atunci trebui făcut curat.
Sper că a fost util, în special dacă aveți intenția de a plantaniște arbuști decorativi.
vineri, 25 martie 2022
ADA BIOTICA plantări în Cremenciug 25.03.2022
Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar ”Nistrul de Jos”
Proiect susţinut de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare
Informaţie generală despre proiect
Obiectivul proiectului: Asigurarea funcționalității pe termen lung a Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos prin îmbunătățirea condițiilor pentru protecția acesteia, servicii ecosistemice îmbunătățite și contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice.
Rezultatele preconizate ale proiectului:
Rezultat preconizat 1. Realizarea măsurilor de adaptare climatică pentru sistemele de aprovizionare cu apă în satele Zonei Ramsar ”Nistrul de Jos” asigurând accesul egal al femeilor și bărbaților și al grupurilor vulnerabile,
Rezultat preconizat 2. Consolidarea cadrului legal și instituțional pentru crearea parcului național”Nistrul de Jos”,
Rezultat preconizat 3. Dezvoltarea capacităților comunităților locale din regiunea Nistrului de Jos pentru adaptarea la schimbările climatice, conservarea naturii și managementul.
Rezultat preconizat 4. Management îmbunătăţit al Zonei Ramsar „Nistrul de Jos” prin evaluarea monetară a serviciilor ecosistemice, măsuri de conservare a biodiversităţii şi adaptare la schimbările climatice.selectate din Zona Ramsar ”Nistrul de Jos” prin împădurire pe ambele maluri ale Nistrului
Abonați-vă la:
Postări (Atom)