Idei, opinii, propuneri, sugestii care să fie exprimate în limita posibilităților, pentru a schimba în bine orice este susceptibil acestei schimbări. Tot timpul a existat loc pentru mai bine. Poate acest loc este rezervat pentru noi?
joi, 24 februarie 2022
BIOTICA, Agenția de Investiții, Mileștii Mici, APIT
Am adus o parte din trepte pentru cea mai frumoasă scară din țară la punctul de vizualizare a naturii de la Mileștii Mici.
Așteptăm să se încălzească și să pornim lucrările.
Cu întreprinderile de stat nu este simplu de lucrat. La Talmaza am început lucările și le-am finalizat demult au fost deja experți și specialiști din Suedia, Austria România (chiar și senatori) din Ucraina din Coreea de Sud etc, iar cu Mileștii Mici și Cricova după zeci de discuții cu reprezentanții conducerii și deplasări la fața locului mai avem încă mult de lucru până la finalizarea punctelor de vizualizare a naturii de la Cricova și Mileștii Mici.
Nu exclud că între timp o să pornim încă un punct de vizualizare a naturii și o să-l finalizăm și pe acela înainte de acestea două.
Dar sper să greșesc și să avansăm repede cu lucrările.
Succes tuturor.
BIOTICA 07.02.2022
Se finalizează procesul discuțiilor privind încheierea contractului pe o perioadă de 3 ani.
Sper până la finele lunii să finalizăm procesul și să avem o organizație în țară care vine să fie responsabilă de implementarea mai multor activități în domeniul biodiversității în țară, fiind susținuți în acest parcurs de Suedia.
joi, 3 februarie 2022
Metodologia BIOTICA, AI, Moldsilva, ADTM 03.02.2022
Discuțiile continuă.
La 7.30 deja la Agenția Moldsilva, iar la 8.30 la Agenția de Investiții.
Metodologia privind elaborarea compartimentelor de turism în planurile demanagement ale ariilor naturale protejate (ANPS) este într-o redacție finală, dar la care abia acum se începe a clarifica pozițiile principale și liniile roșii care nu pot fi depășite de fiecare din principalii actori.
Astfel, urmează să finalizăm conținutul Metodologiei după ce avem claritate în actele normative cum este Codul Silvic și Legea privind ariile naturale protejate. Desigur, nu avem nevoie de redacția finală a acestor 2 acte normative întrucât aceasta poate fi și în câțiva ani, dar de principiu să fie foarte clar unde, cum, în ce măsură și ce modalitate, inclusiv ce foreme de turism permitem să fie desfășurate în ariile naturale protejate în aspectul permiterii investițiilor private. În aspectul managementului intern silvic este mai clar și aici ajutorul reciproc între principalii actori doar va facilita o înțelegere mai bună din partea statului a situației din sectorul silvic și susținerea ariilor naturale protejate pentru a avea un management mai sustenabil și să obțină venituri mai mari din alte activități decât tăierile și comercializarea masei lemnoase. Urmează să ne consolidăm pe obținerea veniturilor din produsele nelemnoase. Dar să nu repetăm greșeala comisă la arenda în sectorul silvic.
Este nevoie să cunoaștem mai bine zonarea în ariile naturale protejate și disponibilitățile imobiliare pentru a cunoaște în ce măsură va fi sau nu va fi nevoie de prezența investitorilor privați.
Ne dorim mult să reușim definitivarea unei viziuni reciproc agreate dar și avantajoase până la mijlocul lunii martie 2022.
Ambițios, sperăm că și realist.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)