duminică, 4 decembrie 2016

ADA_verificare_plantări_01.12.2016

Proiectul: “Activităţi de asigurare a durabilităţii pentru ecosistemele priacvatice în Zona Ramsar “Nistrul de Jos””, finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de Societatea Ecologică “BIOTICA”


Obiectivul pe termen lung al proiectului: A contribui la gestionarea resurselor de apă pentru a reduce riscurile de mediu în favoarea unei abordări ecosistemice şi dezvoltării durabile, în conformitate cu Strategia Națională de Aprovizionare cu Apă și Canalizare și Programul Național pentru crearea Rețelei Ecologice Naționale.

Scopul proiectului: Implementarea activităţilor de îmbunătățire a viabilității, pentru ecosistemele acvatice, în Zona Umedă Ramsar "Nistrul de Jos".

Rezultatele preconizate ale proiectului:

Rezultatul preconizat 4. Îmbunătățită calitatatea mediului în teritoriul nucleu a Luncii Talmaza din Zona de Importanță Internațională Ramsar și a cordoanelor de protectie a malurilor r. Nistru în partea transnistreană a site-ului Ramsar "Nistrul de Jos" (prin plantarea vegetaţiei forestiere).

Urmează să facem completări cu stejar în primăvară.
Pentru 2016 toate lucrările au fost finalizate cu succes, însă cu întîrziere.
La anul va fi mai bine.
Un an reușit. SĂ sperăm că vor trebui cît mai puține lucrări de completare în 2017.





 În pădure. Foarte frumos.

 În Lunca Talmazei, Zona Umedă de Importanță Internațională Ramsar ”Nistrul de Jos”.

Plantări pe terenurile primăriei s. Talmaza, raionul Ștefan Vodă.


 Unde va trebui de făcut completări cu stejar.


Plantările din acest an.

















Alt teren unde urmează să fie efectuate completări cu stejar în primăvara anului 2017.
 Să fiu sincer, este mult stejar foarte frumos, dar crește foarte, foarte greu. Nu prea se înțelege cu locul respectiv așa mi se pare. Peste vre-o 100 de ani va fi unul din cele mai valoroase zone nucleu a ariilor protejate, cel puțin din Republica Moldova.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu