marți, 17 mai 2016

ADA_Biotica_17.05.2016

Proiectul: “Activităţi de asigurare a durabilităţii pentru ecosistemele priacvatice în Zona Ramsar “Nistrul de Jos””, finanţat de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare şi implementat de Societatea Ecologică “BIOTICA”


Obiectivul pe termen lung al proiectului: A contribui la gestionarea resurselor de apă pentru a reduce riscurile de mediu în favoarea unei abordări ecosistemice şi dezvoltării durabile, în conformitate cu Strategia Națională de Aprovizionare cu Apă și Canalizare și Programul Național pentru crearea Rețelei Ecologice Naționale.

Scopul proiectului: Implementarea activităţilor de îmbunătățire a viabilității, pentru ecosistemele acvatice, în Zona Umedă Ramsar "Nistrul de Jos".

Rezultatele preconizate ale proiectului:

Rezultatul preconizat 2. Vulnerabilitatea satului Cioburciu se va diminua şi va fi protejat de pierderile cauzate de inundații.



Dacă cineva crede că aproape 2 ani de zile sunt suficient pentru a planifica tot în partea ce ţine de restabilirea sistemului anti-viitură într-o localitate este foarte bine.
Şi noi eram siguri că aşa este şi totul este clar.
Prima ploaie abundentă a demonstrat că urmează de efectuat lucrări suplimentare celor planificate în documentaţia de proiect etc.
Discuţii, consultări între toţi subiecţii implicaţi şi în special reprezentantul locuitorilor caselor amplasate pe marginea canalului.
Urmează a fi construite încă cîteva fîntîni pentru captarea nămolului pînă la ţevile podului şi ecluzei, astfel încît după darea în expluatare a întregii sisteme - locuitorii să poată singuri curăţa după fiecare ploaie abundentă.
O lucrare cît de bună ar fi făcută nu este suficient de bună dacă este greu de întreţinut ulterior dării în expluatare.
Este mult de discutat detaliile sunt importante doar pentru specialişti. Nu este atît de simplu cum pare în poze.
Curățarea canalului:

Construcția podului:
















Curățarea țevilor ecluzei:


Curățarea și extinderea cnalului:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu