marți, 30 septembrie 2014

Recomandare

Stimaţi colegi pentru Turul informaţional al APIT din 12-17.10.2014 toate 50 de locuri sunt deja ocupate, din care considerent Vă propunem să participaţi în turul informaţional al membrului nostru ANAT.
Informaţia este prezentată mai jos.


Cu respect, Gabriel Mărgineanu
Preşedinte APIT


STIMATI COLEGI,
ANAT Moldova in parteneriat cu Agentia Turismului din Republica Moldova si SC Rarau-Turism SA din Romania, va invita sa participati la un Infotrip in Romania, pentru a cunoaste perlele Bucovinei.
Perioada desfasurarii infotripului:09.10.14-12.09.14   si
                                         16.10.14-19.10.14
Pretul infotripului este de 50 euro/pers .
             Servicii incluse:- Cazare hotel Zimbru 3*
                                             - Transport, microbus confortabil
                                                                                   - FB masa cu accent pe mancare traditionala din Bucovina,
                                                         - Servicii ghid pe tot parcursul itinerarului,
             - Excursii.
Programa completa a infotripului o gasiti anexat, locurile sunt limitate.Detalii la tel:022 997727
                                                                                                                     069117552




BUCOVINA-INFOTRIP-hotel Zimbru Campulung Moldovenesc
3 nopti-4 zile/pensiune complete/grup 15 persoane


Descrierea program:
Ziua 1: Chisinau-Iasi-Bucovina
Deplasare pe ruta Chisinau-Iasi-Pascani-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc(336km).
La Iasi se poate vizita:Palatul Culturii (inaugurat in 1926 de catre Ferdinand de Hohenzollern, astazi sediul Complexului Muzeal National “Moldova” Iasi ce cuprinde Muzeul de istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehniceii Stefan Procopiu), Mitropolia Moldovei si Bucovinei (cladire monumentala cu stil architectonic inspirat din forme tarzii ale Renasterii italiene, sfintita la 23 aprilie 1887, unde se afla moastele Cuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei),Manastirea “Sfintii Trei Ierarhi” (cea mai frumoasa cititorie a domnului Tarii Moldovei, Vasile Lupu, construita intre anii 1637-1639. Cina si cazarea la hotelul Zimbru din Campulung Moldovenesc.

Ziua 2 Bucovina
Mic dejun. Deplasare pe urta Campulung Moldovenesc-Moldovita-Sucevita-Marginea-Gura Humorului-Campulung Moldovenesc.
Se viziteaza Manastirea Moldovita (una dintre cele mai vechi asezari monahale, cu un important trecut istoric, a carei origine nu este cunoscuta cu precizie, insa traditia o aminteste inca din perioada voievozilor Musatini), Manastirea Sucevita (legenda spune ca o femeie a adus cu carul ei tras de bivoli, timp de 30 de ani, piatra necesara actualei constructii), Ceramica Neagra si Muzeul Etnografic de la Marginea (Vasele de lut ars au contribuit la dezvoltarea societatii primitive prin posibilitatea stocarii alimentelor si a prepararii acestora),Salina Cacica ( ce dateaza de la 1791, acum oferita spre vizitare; sapate in masivul de sare la circa 33 km adincime, se pot vizita capela SF. Varvara, lacul de salamura, sala de dans folosita in trecut pentru organizarea balurilor, la unul dintre aceste baluri fiind invitat si Regele Carol cind Bucovina inca se afla sub administratia austro-ungara), Manastirea Voronet (una din cele mai valoroase ctitorii ala lui Stefan cel Mare, ridicata in anul 1488 in numai 4 luni si jumatate). Cazare si cina hotelul Zimbru din Campulung Moldovenesc.

Ziua 3 Campulung Moldovenesc si Vatra-Dornei
Mic dejun.Vizitarea Muzeului Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc, unic in tara, o adevarata enciclopedie a artei de prelucrare a lemnului, vizirtarea “Colectiei etnografice Ion Gramada” si a “Colectiei de linguri a profesorului Ion Tugui”.
Deplasare pe ruta Campulung Moldovenesc-Vatra Dornei.In statiunea balneoclimaterica Vatra Dornei se viziteaza Muzeul Etnografic al Bucovinei (expozitie de etnografie ce ofera o imagine retrospective, complexa si convigatoare asupra bogatiei civilizatiei montane bucovinene si a zonei Dornelor.Vatra Dornei-Plimbare prin parcul natural din centrul Statiunii (renumit pentru veveritele care incanta vizitatorii), urcare cu Telescaunul ( pina la cota 1300 de unde se admira toata depresiunea Dornelor, cu muntii Rodnei si Calimani).Cazare si cina cu specific bucovinean si program folcloric la hotelul Zimbru din Campulung Moldovenesc.

Ziua 4 Suceava
Mic dejun. Deplasare pe ruta Campulung Moldovenesc-Suceava-Chisinau (364 Km).

In Suceava, fosta infloritoare capital a Moldovei in perioada medieval vizitam Cetatea de Scaun din sec. XIV si Manastirea Sfantul Ioan cel Nou, sec XVI, cu fresce interioare de mare valoare artistica.Langa Suceava se viziteza Manastirea Dragomirna din 1602, cu aspect de cetate ce adaposteste biserica cu forma zvelta , bogat ornomentata. Sosire la Chisinau in jurul orei 20.00.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu